Nederlander veroordeeld tot 18 maanden cel wegens oplichting Limburgse broers

Print
Voeren -

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft een 42-jarige Nederlander veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden en een geldboete van 3.000 euro omdat hij twee broers voor meer dan 500.000 euro oplichtte. Naast de gevangenisstraf en de boete moet hij de broers een schadevergoeding betalen van 544.397 euro, vermeerderd met intresten en 14.400 euro aan gerechtskosten.

Via een derde partij werden de twee broers overgehaald om te investeren in beleggingen die via de Duitse firma Mirus verliepen. De man spiegelde de broers op korte termijn grote winsten voor. Op twee maanden tijd schreven de twee broers uit Sint-Martens-Voeren en Warsage respectievelijk 307.625 euro en 221.872 euro verspreid over verschillende stortingen over naar de rekeningen van de Duitse firma, die op naam stond van de Nederlander.

Eens het geld binnen was, haalde hij het geld af van de rekeningen van de firma en deed hij het verdwijnen door dit door te storten aan zijn opdrachtgevers. Tijdens de behandeling van de zaak op 12 oktober vertelde hij dat hij een schakel was van een groter geheel die zich met zulke oplichtingen bezig houdt. Het gerecht kon zijn mededaders nog niet identificeren.

De Nederlander zelf is geen onbekende bij het gerecht. In maart 2014 werd hij al door de correctionele rechtbank van Brugge veroordeeld tot een gevangenisstraf van 1 jaar met uitstel voor onder meer oplichting.