Hasselts bedrijf UgenTec genomineerd als beste startup

Print
Hasselts bedrijf UgenTec genomineerd als beste startup

Archief. Foto: Serge Minten

Hasselt -

Het Hasseltse bedrijf UgenTec is genomineerd voor de Rising Star Award van Deloitte. Samen met negen andere jonge technologiebedrijven mag UgenTec op 16 november hun business gaan pitchen voor een onafhankelijke jury in de hoop zo de prestigieuze Award te kunnen binnenhalen. “Het is geweldig om in de prijzen te vallen, niet alleen voor wat we bereikt hebben, maar ook voor wat we gaan bereiken”, reageert CEO Wouter Uten.

UgenTec is een Hasselts bio-informatica bedrijf dat een labo-software ontwikkelde die op basis van artificiële intelligentie sneller en betere resultaten geeft. De jaarlijkse toename in DNA analyses gaat gepaard met striktere regulering voor moleculaire labo’s, UgenTec geeft met haar software een invulling aan deze twee marktproblemen.

Het bedrijf is nu genomineerd voor de Rising Star Award. Die award maakt deel uit van de “Deloitte Technology Fast 50 competition”, een jaarlijkse selectie van de 50 snelst groeiende en innovatieve technologie-bedrijven gezeteld in België.

Het is niet de eerste keer dat het jonge Hasseltse bedrijf in de prijzen valt. Zo werd het onlangs nog verkozen als “meest beloftevolle KMO” van Limburg. “We zijn gelukkig met deze nominatie. Het is geweldig om in de prijzen te vallen, niet alleen voor wat we bereikt hebben, maar ook voor wat we gaan bereiken”, aldus CEO Wouter Uten.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio