1.500 jobgesprekken in voormalige Ford-fabriek

Print
1.500 jobgesprekken in voormalige Ford-fabriek

Foto: luc daelemans

Genk -

Maandag vond in de gebouwen waar vroeger Ford Genk gevestigd was, The Jobdate plaats. Bijna 100 bedrijven konden er op een namiddag 1.500 gesprekken met sollicitanten voeren. Het initiatief van JCI Limburg viel samen met de vierde verjaardag van de aankondiging dat Ford Genk zou sluiten.

Exact vier jaar na de aangekondigde sluiting van de Genkse autofabriek, zwaaide de poort nog één keer open. Er werden honderden sollicitanten ontvangen die zich kwamen voorstellen aan de bijna honderd bedrijven met vacatures. Zowel langs de vraag- als de aanbodzijde waren de interesses en voorkeuren op voorhand via een website bekendgemaakt, zodat de ‘dates’ plaatsvonden tussen bedrijven en sollicitanten met een ‘match’. “Een soort Tinder voor jobmatching”, legt Geert Libregs, voorzitter van JCI Limburg uit. “Het systeem heeft perfect gewerkt aangezien er op voorhand 1.500 dates geregistreerd stonden.”

De bedrijven die vacatures hadden meegebracht, waren van divers pluimage. “We hadden heel grote ondernemingen bij de deelnemers, zoals H.Essers, EDF Luminus, Carglass en Nike”, weet commissievoorzitter van JCI Limburg, Berten Vandebroek. “Daarnaast ook heel wat kleinere kmo’s en start-ups. Op die manier was het event interessant voor een heel breed publiek.”

Daarbij ook een aantal ex-personeelsleden van Ford Genk, die vier jaar na de aankondiging van de sluiting nog steeds op zoek zijn naar een nieuwe baan.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio