© EPA

Nicola Philippaerts wint prestigieuze jumping in Amerikaanse Tryon

Nicola Philippaerts en zijn paard H&M Harley v/d Bisschop hebben zaterdag de vijfsterrenjumping in het Amerikaanse Tryon gewonnen. In een barrage met 6 bleef de Limburger foutloos en zette hij de snelste tijd neer. De Amerikaanse Jessica Springsteen (Cynar), dochter van de Amerikaanse rockster Bruce Springsteen, bleef eveneens foutloos in de barrage maar was een zucht trager dan Philippaerts. Lauren Tisbo (Coriandolo di Ribano) eindigde als derde.

“Dit is een fantastisch resultaat” glundert Nicola Philippaerts. “H&M Harley van den Bisschop had niet meer aan een wedstrijd deelgenomen sinds Spruce Meadows in september en dat zorgde ervoor dat hij er nogal nerveus bijliep. De voorbije dagen heb ik wat met hem gesprongen en een beetje dressuur gereden en dat zorgde ervoor dat Harley bijzonder scherp voor de dag kwam in de GP. We bleven foutloos en mochten naar de barrage. Daarin kwam ik als laatste aan de beurt en dat is toch wel een voordeel. Jessica Springsteen deed wat ik van haar verwachtte. Ze was bijzonder snel maar ik pitste toch nog iets meer dan een halve seconde van haar tijd af en bleef foutloos. Ik ben heel tevreden met dit resultaat.”

Na Falsterbo (2012) en de wereldbekerzege in Göteborg (2014) is het nog maar de derde vijfsterrenzege voor Nicola Philippaerts. “Onze sport heeft een mondiaal karakter en de concurrentie is bijzonder sterk. Als je zo’n wedstrijd kan winnen, doet dat deugd. Dit is ongetwijfeld de mooiste zege van het jaar. Volgende week proberen we dit over te doen in Washington. Dat is althans de ambitie. Nadien reis ik door naar Doha waar ik deelneem aan de finale van de Global Tour.”