Celebs

Voormalige chef van de Queen klapt uit de biecht

Print
Voormalige chef van de Queen klapt uit de biecht

Foto: Foto: Instagram The Royal Family/Annie Leibovitz

Dat de Britse Queen haar geliefde Corgi's behoorlijk in de watten legde, weet elke royaltylover. Een voormalige chef van de koningin onthult nu dat voor de hondjes een gevarieerd weekmenu werd opgesteld bestaande uit eend, kip, lam en rundvlees dat door de chefs eigenhandig bereid werd.

De voormalige chef van de Queen, Darren McGrady die elf jaar lang op het paleis werkte, vertelde in een interview met Hello! magazine dat de honden van de koningin een eigen weekmenu hadden, dat elke maand zorgvuldig aan het keukenpersoneel werd overhandigd. Hun dieet bestond afwisselend uit kip, lam, rundvlees en eend, een gevarieerd weekmenu zodat de hondjes niet verveeld zouden worden door wat ze voorgeschoteld kregen.

Het vlees moest door de chefs eigenhandig versneden, gekookt en nogmaals versneden worden in hapklare stukjes om te garanderen dat het geen botjes bevatte. Ook de jachttrofeeën van prins Harry en prins William belandden geregeld in de voederbak van de verwende Corgi's. Wanneer de hondjes last hadden van constipatie werd hun vlees vermengd met een portie kool of rijst. De Britse Queen stond erop elke dag zelf haar hondjes te voederen, na haar namiddagse thee.

Momenteel heeft de Britse Queen nog slechts één Corgi in huis, nadat de dertienjarige Holly eerder deze maand in Balmoral overleed. De Britse koningin heeft in totaal zo'n dertig Corgi's gehad, meestal een twaalftal tegelijkertijd. Volgens Darren McGrady zullen de hondjes niet meer vervangen worden.

Verder meldde de chef dat de Queen niet echt een foodie is. Ze eet omdat dit nu eenmaal moet. Haar echtgenoot prins Philip houdt dan wel weer van een goed diner en is oprecht geïnteresseerd in voeding.

 
 

Niet te missen