© Shutterstock

Verlamde tiener eist 3 miljoen van ex-schoonmoeder

De 18-jarige Ashleigh Harris uit Gloucestershire raakte vier jaar geleden verlamd na een val van een paard. Ze sleept nu de moeder van haar ex-vriendje voor de rechter. Ze eist 3 miljoen van de vrouw.

evg

De toen 14-jarige Ashleigh brak haar rug tijdens het paardrijden. Hierdoor zijn haar benen volledig verlamd. Het vreselijke ongeluk vond plaats op de manege van Rachel Miller, de moeder van haar ex.

Ashleigh beweert nu dat het paard onbetrouwbaar was en plots op hol sloeg, waardoor zij van de rug van het dier geslingerd werd. Rachel Miller ontkent dat de schuld bij het paard ligt. Zij claimt dat Ashleigh gewoon haar evenwicht verloor op een lichte helling.

Te weinig ervaring

Volgens Ashleighs advocaat was het onverantwoord dat het meisje met dit paard mocht rijden, aangezien ze daarvoor enkel op pony’s gereden had. Bovendien zou de merrie niet goed getraind geweest zijn.

“Mijn cliënte wist niet dat Ashleigh enkel ervaring had met pony’s”, aldus de advocaat van Rachel Miller. “Na een gesprek met Ashleighs moeder had ze de indruk dat Ashleigh een ervaren paardrijdster was.”

Een rechter beslist later over het uiteindelijke vonnis.