Seks & Relaties

Zeventigers schrijven expliciet boek over hoe ze seksleven spannend houden

Print
Zeventigers schrijven expliciet boek over hoe ze seksleven spannend houden

Foto: ss

‘Liebes Leben’, zo heet het boek van het Oostenrijkse koppel Bernhard en Magda Bauer. Niet zomaar een roman, maar een boek vol expliciete en gedetailleerde verhalen over hun seksuele avonturen. In parenclubs, met seksspeeltjes en met callboys.

Naar eigen zeggen is de relatie van het koppel - dat in juli hun vijftigste huwelijksverjaardag vierde - altijd heel sterk geweest. Bernhard en Magda trouwden, kregen een zoon en in de loop van de jaren begon de passie te verdwijnen. “Dat leek normaal”, zegt Bernhard. “Toen we met vrienden spraken, hoorden we van hen hetzelfde.”

Lust

Maar in 2012 kwam daar verandering in. Het koppel ging op reis naar Tenerife, waar Magda op een avond een televisieprogramma zag over een inval van de politie in een parenclub. Niet de inval, maar de parenclub wekte haar interesse.

De volgende ochtend haalde ze het onderwerp aan bij haar echtgenoot, die ook geïnteresseerd was. Ze beslisten samen een parenclub te bezoeken, maar gingen geshockeerd buiten. Toch bleek het geen slechte ervaring te zijn. Hun lust was weer aangewakkerd en plots doken ze verschillende keren per dag met elkaar in bed.

Experimenteren

Eenmaal terug thuis in Wenen, begonnen ze meer te experimenteren. Ze kochten dildo’s en lingerie in seksshops. Ze bestelden zelfs een callboy. “Maar die hebben we terug naar huis gestuurd omdat we hem niet aantrekkelijk vonden”, zegt het koppel lachend. Later nodigden ze ook andere koppels bij hen thuis uit.

Die avonturen hebben ze nu neergeschreven en gebundeld in een boek. In eerste instantie wilden ze het boek publiceren onder een pseudoniem, maar na aandringen van hun uitgever hebben ze hun ware identiteit dan toch onthuld.

“We willen andere koppels aanmoedigen om weer met elkaar te praten. Om de passie levendig te houden in hun relatie. Je moet de dingen waarover je praat niet per se uitvoeren, maar het is belangrijk om je verbeelding actief te houden”, zegt Magda. “Als je niets te vertellen hebt aan je partner, wat gaat er dan in bed gebeuren?”

Niet te missen