Fit & Gezond

Kotstudenten ontbijten gezonder dan studenten die thuis wonen

Print
Kotstudenten ontbijten gezonder dan studenten die thuis wonen

Hoewel twee derde van de studenten elke dag ontbijt, blijkt uit het onderzoek dat slechts de helft het als een belangrijke maaltijd beschouwt. De meeste studenten ontbijten vooral uit gewoonte. Een derde van de studenten, vooral mannen, slaat het ontbijt soms over.

Nochtans is CM-voedingsdeskundige Ben De Wit formeel: “Met een stevig ontbijt doe je krachten op om de dag door te komen. Wie niet ontbijt, heeft sneller weer honger. Met een goed ontbijt vermindert de drang om te snoepen”.

Een goed ontbijt bestaat volgens De Wit uit graanproducten, zoals havermout en volkorenbrood, en vezels, zoals een stuk fruit. Kotstudenten scoren op dat vlak iets beter dan hun thuiswonende collega’s. De kotstudenten kiezen vaker voor havermout. Bovendien eet bijna de helft van hen elke ochtend fruit, bij niet-kotstudenten is dat iets meer dan een derde.

Om studenten ervan te overtuigen dat gezond ontbijten belangrijk is en niet tijdrovend hoeft te zijn, deelt CM met de actie Kok op Kot nog tot 25 oktober op verschillende campussen in Vlaanderen gezonde ontbijtpakketten uit. Studenten kunnen ook een app downloaden met kookideeën, of kunnen terecht op de Facebookpaginavoor tips en recepten.

(belga)

Externe links

Niet te missen