© rr

Concurrent van Meunier riskeert straf

FIFA onderzoekt lugubere viering van Ivoriaan Aurier (PSG)

De Wereldvoetbalbond (FIFA) heeft een vooronderzoek geopend naar de manier waarop de Ivoriaanse international Serge Aurier afgelopen zaterdag een doelpunt vierde tijdens de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Mali in de kwalificaties voor het WK 2018. Dat heeft de FIFA donderdag bekendgemaakt.

Aurier, concurrent van Rode Duivel Thomas Meunier bij Paris Saint-Germain, klopte zichzelf na de treffer enkele malen op de borst en beeldde vervolgens met zijn rechterhand een onthoofding uit. Een manier van vieren die, ook omdat ze duidelijk in de richting van de tribunes gebeurde, veel ophef maakte.

Het is niet de eerste keer dat de 23-jarige verdediger met extrasportieve berichten het nieuws haalt. Eind september werd Aurier nog veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee maanden na een uit de hand gelopen woordenwisseling met enkele Parijse politieagenten, en in februari liet hij zich via de app Periscope erg laatdunkend uit over zijn toenmalige trainer Laurent Blanc en sommige ploegmaats.

Maar Aurier liet zich in het duel tegen Mali ook van zijn goede kant zien. Hij verhinderde dat een Malinees, die na een stevig duel op de grond lag, zijn tong inslikte.

Ivoorkust staat in de Afrikaanse kwalificaties voor het WK 2018 na één speeldag op de eerste plaats in zijn poule met drie punten. Gabon en Marokko, die op de openingsspeeldag 0-0 gelijkspeelden, volgen met één punt, voor Mali (0 punten). Alleen de groepswinnaar plaatst zich voor het WK in Rusland.

Concurrent van Meunier laat zich opnieuw negatief opmerken

© Twitter

Serge Aurier, de rechtsback van Paris Saint-Germain en dus rechtstreeks concurrent van Thomas Meunier, is geen braaf koorknaapje. Dat wisten we natuurlijk al eerder. De rechtsback werd al geschorst door PSG nadat hij zich negatief uitliet over toenmalig coach Laurent Blanc op sociale media en enkele weken geleden werd hij zelfs veroordeeld tot twee maanden cel nadat hij een politieagent had aangevallen. Tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd van Ivoorkust kwam Aurier opnieuw in de spotlights. Na een assist vierde hij door...te doen alsof hij zijn eigen nek wilde oversnijden.

Concurrent van Meunier en "enfant terrible" redt leven van tegenstander

© rr

Serge Aurier ontpopte zich de voorbije maanden tot een echt "enfant terrible": geschorst door zijn club PSG na uitlatingen over zijn coach, veroordeeld tot een celstraf na wangedrag tegenover een agent en recent nog in het oog van de storm na een lugubere manier van vieren. Maar de Ivoriaanse rechtsback en concurrent van Thomas Meunier bij PSG is uiteindelijk de slechtste nog niet. In de interland tegen Mali redde hij het leven van zijn tegenstander.

Moussa Doumbia verloor het bewustzijn na een luchtduel met Lamina Kone. Er was heel wat ophef na de overtreding maar het was Aurier die in alle tumult als enige opmerkte dat Doumbia zijn tong had ingeslikt en aan het stikken was. De rechtsachter reageerde meteen en redde zo het leven van zijn tegenstander.

Ivoorkust won overigens met 3-1 van Mali, dit geheel terzijde.