© BELGA

Koningin Mathilde draagt tiara met tweehonderd diamanten

De Belgische koningin Mathilde droeg tijdens een staatsdiner in het Japanse Tokio een opvallende tiara. Het hoofdjuweel, een erfstuk van koningin Fabiola, is bezet met maar liefst tweehonderd diamanten.

vwh

Een prinses en een tiara: je ziet het tegenwoordig meer in sprookjes dan in het echte leven, maar dat is buiten onze vorstin koningin Mathilde gerekend. Het koningspaar is momenteel op bezoek in Japan en tijdens een diner in de hoofdstad droeg het opvallende juweel met tweehonderd (!) diamanten. Het opvallende sieraad combineerde ze met diamanten oorbellen en een jurk van Dries van Noten, die rijk is geborduurd met goudkleurige pailletten en staafjes.

© Photo News

© BELGA

© BELGA

De bewuste tiara is gemaakt door de Belgische juwelier Wolfers en was destijds een huwelijksgeschenk voor koningin Fabiola. Het juweel is bovendien multifunctioneel. Als koningin Mathilde dat wenst, kan ze het ook als halsketting dragen. Het is niet de eerste keer dat de Belgische koningin naar buiten komt met de tiara. Ook tijdens het staatsbezoek aan Polen in oktober 2015, schitterde ze er - letterlijk - mee.

© Photo News

© Photo News