Snookerkampioen Steve Lemmens overleden

Belgisch snookericoon Steve Lemmens (44) stapte gisteren uit het leven.

Geert Neyt

De snookerwereld rouwt om het overlijden van Steve Lemmens. “Als je de vele reacties op zijn Facebookpagina bekijkt, zelfs van de huidige wereldkampioen, dan weet je hoe gekend en geliefd hij was en hoe hard dit aankomt”, zegt Peter Bullen , met wie hij in mei nog Belgisch Kampioen werd. “Hij was eerst mijn idool, daarna mijn teamgenoot en ten slotte ook een goede vriend.”

“Halfweg de jaren tachtig en begin jaren negentig was hij de man die samen met Mario Lanoye het snooker in ons land bekend heeft gemaakt. Later zijn we samen in dezelfde jaren profspeler geweest. De laatste jaren speelde Steve geen tornooien meer maar omdat ik het hem vroeg en we vrienden waren, stemde hij toe om nog dubbels te spelen samen met mij. Zo werden we in mei Belgisch kampioen. We hadden plannen om nog meer dubbelwedstrijden te spelen, ook in het internationale circuit.”

Voor Peter Bullen was de grootste kwaliteit van Steve Lemmens aan de snookertafel zijn “supervechtersmentaliteit”. “Je had er nooit van gewonnen, tot de laatste bal was gespeeld”, zegt hij.

Wat hem bezield heeft om zelf uit het leven te stappen, blijft ook voor Peter Bullen een raadsel. “Ik had hem twee weken geleden nog gezien in zijn snookerclub de Shooters in Tremelo. Hij was even opgewekt en goedlachs als anders. De zaak, die hij anderhalf jaar had overgenomen, had hij weer doen openbloeien. Hij was ook nog maar pas getrouwd met Dominique, die hij al lang kende. En hij laat drie kinderen na, van 16, 12 en 9 jaar. Er was echt niets wat voor mij wees op problemen. De dood van Steve is een groot verlies voor de snookerwereld, zijn vrienden en familie en voor al wie hij een luisterend oor heeft geboden.”

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan anoniem contact opnemen met de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Aangeboden door onze partners