Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Limburgse rapper neemt afscheid met mooie animatieclip

Niet talmen en gewoon je dromen realiseren. Dat is de boodschap die Batteraaf de luisteraar meegeeft in zijn nieuwe nummer ‘Hoe Vet Is Dat!’, dat door twee Limburgse tekenaars bovendien van een mooie clip voorzien werd. Meteen het laatste wapenfeit van de Riemstse rapper, die besloot naar de Canarische Eilanden te verkassen. “Ik neem een gezonde afstand.”

Joey Bougard

Met de zes nummers op zijn ep ‘Hoe Vet Is Dat!’ neemt Batteraaf, oftewel Davy Wolfs (40), afscheid van zijn fans. “De ep werd voor mijn vertrek inderhaast opgenomen”, vertelt de muzikant. “Toen alles op plaat stond, vond ik dat een videoclip niet mocht ontbreken. Door de jaren heen zijn die immers mijn handelsmerk geworden.”

Deze keer niets gekscherend, want het waren bevriende tekenaars Wout Schildermans en Wout Schoonis uit Overpelt die Batteraaf te hulp schoten. Zij voorzagen titelnummer ‘Hoe Vet Is Dat!’ van een beeldschone videoclip waarin de beeldspraak van de rapper in bewegende tekeningen tot leven komt (foto’s boven). Het nummer is een opsomming van grote en kleine dromen, een bucketlist van dingen die Davy nog wou realiseren. “Dat is wat ik de luisteraar ook wil meegeven: ‘Ga ervoor!’ Een torenhoog cliché, maar we hebben tenslotte maar één leven.”

Batteraaf voegde zelf de daad bij het woord en verhuisde vorige week naar de Canarische Eilanden. Hij hakte de knoop door nadat hij twee jaar geleden een burn-out kreeg. “Ik was even de pedalen kwijt, bovendien had ik het ook echt gehad met België. Wat we op Lanzarote gaan doen? Iets met eten, sinds kort heb ik mijn liefde voor koken teruggevonden. We zien wel wat ervan komt.”

Gedoe

De ep luidt, samen met het afscheidsconcert twee weken geleden in de Muziekodroom, Batteraafs hiphoppensioen in. “De motivatie was eerlijk gezegd weg. Je wilt steeds weer klimmen op die ladder, maar lijkt geen meter hoger te raken. Als kleine speler zonder label is het gewoon moeilijk. Mensen wijzen naar het succes van Slongs Dievanongs of Tourist LeMC, maar dan houdt het op wat Vlaamse hiphop betreft. Pas op: ik heb die ep met veel liefde opgenomen, maar dat gedoe errond wordt op den duur zo frustrerend.”Hoe Batteraaf terugkijkt op zijn werk? “Iemand mailde me onlangs om te zeggen dat hij het jammer vond dat ik stopte, en dat mijn nummers hem blij maakten. Dan kan ik alleen maar tevreden zijn.”

‘Hoe Vet Is Dat!’ is verkrijgbaar op iTunes en in beperkte oplage bij GigaSwing Hasselt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer