© BELGA

© Photo News

© BELGA

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Patrick Lefevere door dolle heen: “We waren het zat om te verliezen van BMC”

Etixx-teammanager Patrick Lefevere was na afloop van de ploegentijdrit door het dolle heen. “Twee jaar op rij werden we verslagen, nu pakken we die derde wereldtitel. Dit doet enorm veel deugd. Het is een prestigestrijd die we nu wel weer gewonnen hebben”, vertelde Lefevere na afloop in de Qatarese hoofdstad Doha.

Lefevere arriveerde vrijdagavond in Doha en geloofde in zijn manschappen. “Op papier hebben we misschien minder sterke individuele tijdrijders in onze rangen in vergelijking met BMC”, stelde hij, “maar ons team vormde wel een sterk geheel. Het verleden heeft ook bewezen dat je met een sprinter zoals Tom Boonen en nu met Marcel Kittel in een ploegentijdrit heel wat kracht toevoegt aan je team. Als je ziet welke laatste rechte lijn Marcel nog uit zijn lijf schudt, dan is dat gewoon fantastisch. Een tijdje terug lag hij nog ziek in de lappenmand en lieten we hem controleren in het ziekenhuis van Roeselare, nu staat hij er al terug. Dit doet deugd.”

“Mentaal waren we het zat om te verliezen van BMC en dan pakten ze de voorbije week ook nog eens uit met een nieuwe fiets. De psychologische oorlogsvoering was daarmee begonnen, maar wij zijn rustig gebleven, hebben ons goed voorbereid, tot in de details en dat heeft nu geloond. Drie titels op vijf WK’s, dan mag je heel tevreden zijn als ploeg. Dit is een bekroning voor het leven voor die jongens, een titel waarmee je kan uitpakken naar sponsors. Kijk, als team hebben we - zonder te willen opscheppen - al de meeste overwinningen behaald het voorbije seizoen, nu zetten we de kers op de taart. We bewijzen nog eens dat we een ploeg zijn om u tegen te zeggen”, eindigde hij. “Het feit dat er hier heel wat WorldTourploegen niet aanwezig zijn doet geen afbreuk aan deze titel. De teams die meedingen voor de medailles waren wel van de partij.”

Yves Lampaert beleeft in Qatar “hoogtepunt in carrière”

Yves Lampaert was zondag een van de zes renners die met Etixx-Quick Step de wereldtitel veroverde in de ploegentijdrit. “Dit is het hoogtepunt uit mijn carrière”, sprak hij na afloop in de Qatarese hoofdstad Doha.

© BELGA

Het was een emotionele Yves Lampaert na de zege met zijn team. “Dat waren geen tranen”, grapte hij, “dat waren zweetdruppels van de inspanning die van mijn gezicht liepen. Neen, natuurlijk was ik emotioneel. Vorig jaar was het zilver, nu pakken we het goud. Eindelijk rekenen we af met BMC. We waren vandaag een geoliede machine, alles verliep perfect: de aflossingsbeurten, het aansnijden van de bochten, ongelooflijk hoe gesmeerd alles liep.”

© BELGA

Lampaert kwam weliswaar niet met zijn ploegmaten over de streep, zijn inspanning was er niet minder om. “Ik heb nog een laatste lange kopbeurt gedaan op het eind”, legt hij uit, “van 1,4 km tot zo’n 700 meter van de finish, de snelheid nog eens volledig opgetrokken en toen moest ik daarna wel afhaken. Logisch ook”, ging hij verder, “het was dan aan de anderen om het af te maken. Dit is een geweldig resultaat, we zijn wereldkampioen. Het verschil met BMC hebben we gemaakt op de technische stukken”, eindigde hij.

© Photo News