© Nico Mannes

© Nico Mannes

© Nico Mannes

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Op verkenning in het Land van Herve

Naar aanleiding van de samenwerkingen tussen verschillende vereniging uit Kleine Brogel zoals KVLV, Tuinhier, Landelijke Gilde en Okra zijn wij dit jaar op verkenning geweest in het Land van Herve.

Nico Mannes

Het moest en zou iets anders zijn dan de uitstap van verleden jaar naar de springprocessie van Echternach. De daguitstap van dit jaar vond dan ook niet plaats tijdens de week, maar er werd bewust gekozen voor een zaterdag. Het bleek de juiste keuze want wij hadden die dag schitterend weer en de bus zat zo goed als vol. Er waren nog maar twee plaatsen vrij.

Al vroeg ging het richting Herve waar wij op het VVV-kantoor werden ontvangen met een kop koffie en een lekkernij. Dan ging het met de bus en onder begeleiding van de gids doorheen het heuvelachtige gebied rondom plaatsen zoals Herve, Aubel, Henri-Chapelle met prachtige verzichten over de Voerstreek en de Belgische Eifel. Tijdens de rondrit hebben wij natuurlijk ook her en der een kaasfabriek, een siroopfabriek en de Abdij van Valdieu bezocht, bekend om zijn brouwerij. Aan de abdij was ook het middagmaal besteld met alles erop en eraan. Men spreekt over deze streek spreekt als het Land van Herve maar men zou ook kunnen zeggen dat dit het Land van de Smaken is, want je kan hier daadwerkelijk in bijna elk dorp een proeverij meemaken. Na een fijne en leerrijke dag werden wij door de behendige buschauffeur weer veilig thuis afgezet. Wij hebben weer heel wat bijgeleerd en kijken nu al uit naar de uitstap van volgende keer. Nogmaals dank aan alle plaatselijke verenigingen voor de medewerking om deze uitstap mogelijk te maken.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio