Jordan Swing wil fouten uit eerste match goedmaken

Print
Jordan Swing wil fouten uit eerste match goedmaken

Foto: Serge Minten

Na de verrassende nederlaag in Leuven moet Limburg United vanavond aan de bak in Luik. Jordan Swing maakte vorige week 27 punten, maar beseft dat het niet goed was. “We waren goed gestart, maar schonken in defence te weinig aandacht aan de belangrijkste spelers”, geeft Swing toe. “Dus hebben we maandag en dinsdag vooral daarop getraind.”

“Naast de slechte defence leden we ook veel balverliezen en pakten we weinig aanvallende rebounds”, weet Swing. “Nochtans hebben we in de voorbereiding enkel hierover gepraat. Deze week heeft Brian Lynch tijdens de trainingen gefocust op transition defence, boxing out en daar tegenover zelf weinig balverliezen lijden. Uit de film leren we dat Luik onderin sterk staat. Onze grote jongens zullen dus hun werk hebben. Daarnaast hebben ze een sterke point guard en enkele atletische vleugelspelers die graag aanvallen.” 

Australië en Spanje

“Ik speelde eerst in de D-League van de NBA bij Canton Charge”, vertelt de uit Memphis, Tennessee afkomstige Amerikaan. “Toen ik voelde dat ik geen contract kon krijgen, verliet ik 1,5 maand voor het einde de ploeg. Ik zocht toen een competitie die in de zomer startte. Dan kon ik mij verder ontwikkelen om daarna het seizoen in Europa te starten. Ik kwam in de Australische tweede klasse terecht bij Lakeside.” 

Hier werd de 25-jarige forward verkozen in de starting  five van het All Star Game, maar Lakeside eindigde pas twaalfde van de veertien ploegen. “De ploeg werd grondig vernieuwd na het vertrek van enkele sterkhouders. Ze begonnen dus opnieuw te bouwen, maar persoonlijk speelde ik er een heel sterk seizoen. Zo kwam ik in de Spaanse tweede klasse terecht bij Oviedo, maar na een half jaar kon ik de overstap maken naar Zaragoza in de ACB.” 

Bijbelse Jordan 

Swing was in augustus de laatste aanwinst van Limburg United na het afhaken van Scott Thomas. “Ik was aan het wachten op een contract in Spanje, maar daar wachten ze altijd tot het laatste moment om te beslissen. Het gesprek met Brian Lynch gaf me een heel goed gevoel. Dat Limburg United ook Europees speelt was een belangrijke factor om naar hier te komen.” 

Iemand met de naam Jordan moet ouders hebben die gek zijn van basketbal.“ Iedereen denkt dat ik naar Michael Jordan ben genoemd, maar dat klopt niet”, legt Swings uit. “Het is een Bijbelse naam. Ik ben ook heel gelovig. God heeft voor mij een pad uitgetekend. Dat mijn familie gek is van basket is wel juist. Mijn vader (Rick Swing, nvdr.) speelde een jaar in de NBA en mijn broer en zus spelen ook basketbal.”