Benefiet voor mama uit Heers die tegen kanker vecht

Benefiet voor mama die tegen kanker vecht: “Ik wil nog eens met mijn zoontjes naar Disneyland”

Print
Benefiet voor mama die tegen kanker vecht: “Ik wil nog eens met mijn zoontjes naar Disneyland”

Stephanie, Tamara, oma Anita, Eline en Tamara’s zoontjes Eden en Ethan hopen dat er heel wat mensen pannenkoeken komen smullen op het benefiet. Foto: vrs

Heers -

De zussen en de mama van Tamara Driljeux (31) uit Opheers organiseren op 15 oktober een benefiet in Sint-Truiden. De mama van twee vecht tegen een zware darmkanker. “Ik vrees dat ik het niet ga halen en wil nog graag met mijn kinderen naar Disneyland.”

Tamara ging op 8 juni naar het ziekenhuis in Sint-Truiden maar werd met een laxeermiddel weer naar huis gestuurd. “Constipatie, meer had ik niet volgens de dokter”, zegt de mama van Eden (5) en Ethan (4). “Maar de pijn bleef en uiteindelijk belandde ik na een scan op 17 juni diezelfde dag op de operatietafel. Normaal is er eerst een chemokuur en dan pas een operatie, maar omdat er zoveel uitzaaiingen waren, hebben ze meteen geopereerd. Vervolgens lag ik 48 uren op intensieve.”

De alleenstaande moeder krijgt nu nog chemokuren en heeft nog heel wat uitzaaiingen in haar lichaam. “Ze hebben me als palliatieve patiënt bestempeld. Stabiliseren is het enige wat nog kan. Ik weet niet hoe lang ik nog te leven heb.”

Disney

Naast de enorme lijdensweg blijft de poetsvrouw nu ook nog met een financiële kater achter. “Bij het ziekenfonds krijg ik 600 euro per maand, en daarmee moet ik het redden. De afbetaling van mijn huis in Opheers en alle andere rekeningen moeten daarvan betaald raken. Dat is niet te doen”, zegt Tamara. “Gelukkig steunt mijn ex en vader van mijn twee jongens ons enorm. Hij klust nog extra bij om toch alles betaald te krijgen. Mijn mama probeert dan weer te helpen met de kosten van onder meer de apotheek.”

Tamara woont nu even met haar kinderen bij haar mama in Wellen om op haar positieven te komen na de zware operatie en de chemokuren. Zussen Eline (24) en Stephanie (28) en hun mama Anita (48) proberen te helpen waar kan, en organiseren binnen een tiental dagen samen een benefiet in Sint-Truiden. “En daar ben ik erg blij mee”, zegt een geëmotioneerde Tamara. “Ik wil nog graag een aantal dingen met mijn kinderen doen, maar het geld is op. Zo willen ze naar Disneyland in Parijs en dat wil ik toch nog graag meemaken.”

Om een steentje bij te dragen organiseert de familie een namiddag met een clown en Kaatje, heel wat kinderanimatie en pannenkoeken. “Hopelijk komt er heel wat volk zodat we Tamara een hart onder de riem kunnen steken”, zegt Eline. “Ondertussen hebben ook de Minions hun komst bevestigd. We voelen dat er heel wat mensen met mijn zus en neefjes meeleven.”

Het kinderfeest en benefiet start op zaterdag 15 oktober om 14 uur in de parochiezaal, Melveren-Centrum 66, in Sint-Truiden. Het einde is voorzien om 18 uur Inschrijven kan via eline_driljeux@hotmail.com. Wie een gift wil doen kan dat op rekeningnummer BE 30 6528 4796 6911.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio