Boudewijnlaan in Diepenbeek in het voorjaar vernieuwd

De Boudewijnlaan in Diepenbeek krijgt in het voorjaar van 2017 een nieuw wegdek vanaf het weegstation in Genk tot net voorbij de ‘bult’ in de weg aan de Bewel. Dat bevestigt directeur Gijs Moors van Wegen en Verkeer Limburg.

DJ

De Diepenbeekse oppositiepartijen DAAD en Groen vroegen het schepencollege in juni nog om de aquaplanning op de Boudewijnlaan bij Wegen en Verkeer aan te kaarten. Sp.a benadrukt ook de nood aan een algemene snelheidsvermindering tot maximaal 90 per uur.

Burgemeester Patrick Hermans (PUUR) gaf hier gevolg aan. “We hebben bovendien snelheidsmetingen uitgevoerd”, zegt Hermans. “In januari werden 916 voertuigen gecontroleerd waarvan er 9 te snel reden. En in juni zijn meer dan 600 auto’s gecontroleerd en zijn er amper 3 geflitst. Een algemene snelheidsverlaging zal dus niet meteen soelaas bieden. De staat van de weg doet er meer toe, denken we.”

Gijs Moors van Wegen en Verkeer: “Die werken zullen in het voorjaar van 2017 uitgevoerd worden. Over de hele lengte wordt het wegdek aangepakt, maar ter hoogte van de Havenlaan wordt ook de spoorvorming weggewerkt door de fundering te vervangen. Ook richting Hasselt-Genk wordt een slecht wegdeel, ter hoogte van de Kempenstraat, vervangen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer