© Archief

ZOL breidt rookverbod uit

Vanaf vandaag zijn de drie campussen van het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) quasi rookvrij. Op Zorgcampus Schiepse Bos in Genk stappen ook de andere organisaties (Wombat, LiZa en KPC) mee in het grotendeels rookvrij maken van de volledige campus, inclusief parkings, zitbanken en wandelpaden. Het rookverbod geldt voor iedereen die de campussen betreedt, zowel medewerkers en artsen als patiënten, bezoekers en studenten.

MaLu

Wie de campussen van het ZOL betreedt of binnenrijdt, wordt er via beschildering op het wegdek en andere signalisatie voortdurend attent op gemaakt dat hij of zij een rookvrije campus binnenkomt. Roken is vanaf dan enkel nog toegestaan in enkele strikt afgelijnde zones. In Genk en Lanaken is er voor de ziekenhuizen telkens één rookzone voorzien voor de bezoekers en patiënten en één voor medewerkers en artsen. Het ZOL wil dus af van het beeld van rokende mensen op parkings, wandelpaden, zitbanken of aan de ingang van het ziekenhuis.

“Bovendien” zo verduidelijkt algemeen directeur Erwin Bormans, “mogen onze medewerkers enkel nog roken tijdens de onbetaalde (middag)pauze. Op andere momenten en dus ook tijdens andere pauzes geldt er een strikt rookverbod.”

Lees het volledige artikel hier.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio