Revolutionaire smartflower voor school die wedstrijd Luminus wint

Energieproducent EDF Luminus organiseert de komende weken een wedstrijd voor alle lagere en middelbare scholen. De winnaars gaan aan de haal met een smartflower, een uniek zonnepanelensysteem. Luminus hoopt de scholen op die manier groener te maken.

neac

"Vanuit klimaatoogpunt staan we op een keerpunt in onze geschiedenis. De sensibilisering van de toekomstige generaties is essentieel voor het voortbestaan van de planeet", vertelt Grégoire Dallemagne, CEO van EDF Luminus. Om die reden lanceert de energieproducent een wedstrijd voor scholen. De opdracht is simpel: maak een tekening of knutselwerk dat een project voorstelt om de school groener te maken. Luminus zal de twee origineelste ontwerpen belonen met de installatie van een smartflower.

Die smartflower is een revolutionair zonnepanelensysteem van 6 meter hoog in de vorm van een bloem. Doordat het rond zijn as kan draaien, kan het tot twee keer meer energie produceren dan een klassieke (dak)installatie. De winnende scholen zullen dus ongeveer 4000 kWh uit de zonnepanelen kunnen halen.

Scholen die willen deelnemen kunnen zich inschrijven tussen 1 otkober en 15 november.