Ook een barst in de teen houdt oppermachtige Van Aert niet tegen

Wout Van Aert heeft ook de Wereldbekermanche in Iowa gewonnen. Ondanks een barst in de teen was hij de sterkste van het pak. Hij blijft uiteraard ook leider in het klassement, nadat hij eerder ook won in Las Vegas.

rahe

Zijn start was voorzichtig en na een klein probleem met de ketting volgde Van Aert op iets meer dan 20 seconden. De wereldkampioen bleef er rustig onder en seconden per seconde kwam hij terug. Vooraan kende Tom Meeusen de sterkste start, maar Michael Vanthourenhout en nadien Laurens Sweeck maakten de koers hard. Die laatste reed alleen op kop en de rest moest passen, maar daar was ineens Van Aert. Een eerste inhaalpoging lukte niet, maar twee rondes voor het einde ging hij erop en erover.

Het was het sein van een nieuwe knappe solo van de wereldkampioen. Zijn bonus groeide razendsnel, Sweeck kreeg snel in de mot dat hij voor de twede plek reed.

In de achtergrond kwam Kevin Pauwels, lang onzichtbaar, plots opzetten. Ploegmaat Vanthourenhout zakte dan weer helemaal weg.

Vooraan was de strijd gestreden. Van Aert reed soeverein naar de zege, Sweeck verloor zijn tweede plek nog aan Pauwels, die sterk finishte.

Herbeleef hier de koers!

Van Aert reageert na zege: “Bang voor de pijn morgen”

Uitslag:

1. Wout Van Aert

2. Kevin Pauwels

3. Laurens Sweek

4. Aernouts

5. Vermeersch

6.Van Kessel

7.Hermans

8.D.Vanthourenhout

9.Aerts

10.Hyde

Stand Wereldbeker:

1. Van Aert 160 ptn

2. Sweeck 130 ptn

3. Pauwels 109 ptn

4. Aerts 104 ptn

5. M. Vanthourenhout 101 ptn

6. Hermans 98 ptn

7. Aernouts 95 ptn

8. D. Vanthourenhout 94 ptn

9. Vermeersch 93 ptn

10. Peeters 91 ptn

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners