PXL en Tomorrowland bundelen krachten

Print
Hasselt - De opleiding Toerisme en Recreatiemanagement van Hogeschool PXL in Hasselt is erin geslaagd om als enige Belgische hogeschool een joint venture tot stand te brengen met Tomorrowland.

Tomorrowland, meermaals uitgeroepen tot het beste muziekfestival ter wereld, geeft de studenten Toerisme en Recreatiemanagement de kans om hun steentje bij te dragen aan de Global Journeys, waarmee de vele duizenden festivalgangers van over de hele wereld hun bezoek aan het festival ook dit jaar weer koppelden aan een vliegticket. De PXL-studenten zullen o.a. optreden als consultants en verschillende reisformules voor hen ontwikkelen. Het doel van de joint venture is om de festivalervaring en het verblijf van buitenlandse festivalgangers in België en Europa te verlengen.

Het project, dat de naam Tomorrowland X Large meekreeg, maakt deel uit van het lessenpakket binnen de opleiding Toerisme en Recreatiemanagement. In totaal wordt er rond vier pijlers gewerkt, waarbij een groot accent op het Belgisch toerisme komt te liggen. Het startschot van het project werd deze zomer in Amsterdam, Brussel en Parijs gegeven.

“Deze samenwerking is een goede zaak voor het toerisme in ons land!”, vindt Sandra Di Marcantonio, coördinator International Relations van de opleiding Toerisme en Recreatiemanagement. “Na de recente aanslagen heeft de reputatie van ons land een ferme deuk gekregen en staan we voor grote economische uitdagingen. Hoog tijd dus om ons blazoen op te poetsen en de wereld duidelijk te maken dat België nog steeds een mooie toeristische bestemming is."

De studenten TRM kijken er alvast naar uit om samen met Tomorrowland deze reisformule te boosten en van hun Global Journey nog een groter succes te maken. Di Marcantonio: "Het is een zeer leerrijke en stimulerende praktijkervaring voor de studenten om aan zo’n vernieuwend, internationaal project te mogen meewerken. Een fantastische uitdaging!”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio