Basisschool Kadee Tongerlo werkt ‘binnenstebuiten'

Print

Tongerlo

Bree - Al een hele tijd wordt er in basisschool Kadee een schooljaar lang gewerkt rond een bepaald thema. Voor dit jaar is dat de animatiefilm ‘Inside out’.

Na ‘Superhelden’ van vorig jaar, staat nu deze film centraal. Hij werd genomineerd voor meerdere Oscars (o.a. beste animatiefilm & beste originele scenario). In deze film draait het rond emoties.
Op 1 september werden de kinderen verwelkomd door ‘gekleurde’ juffen. Zij haalden kleren uit de kast in de kleuren van de hoofdpersonages uit de film. In de film ‘Inside out’ spelen vijf emoties een belangrijke rol. De makers hebben ervoor gekozen om de emoties allemaal een compleet ander uiterlijk te geven, passend bij hun beeld van die emoties. Welke emotie ze voorstellen is te zien aan de kleur van de personages, aan hun gezichtsuitdrukking en lichaamshouding.
Juf Miranda verduidelijkte het thema aan de leerlingen en de ouders in het welkomstwoord. De leerlingen trokken één van hun kledingstukken ook letterlijk binnenstebuiten aan. Na feestelijk onthaal van de leerlingen, startte een doorschuifsysteem met activiteiten rond emoties en gevoelens. Op die manier konden alle leerlingen met alle juffen in alle klaslokalen kennis maken, en leerden ze al onmiddellijk veel bij over emoties. De kleuterjuffen zorgden zelfs voor elke kleuter een leuke attentie: een klein zakje met snoepjes in de kleuren van de film.
Ook tijdens het schooljaar zal dit thema centraal staan. In de maandopeningen bijvoorbeeld, zal telkens een stukje van de film, één van de emoties in de kijker worden gezet. Er valt heel wat te leren van en over emoties: welke emoties er zijn, wat ze betekenen, welke lichamelijke reacties ze voort kunnen brengen, hoe ze veroorzaakt kunnen worden, de emoties bij zichzelf en bij anderen beter leren begrijpen en er gepast op reageren, … Kortom, een waaier van mogelijkheden om mee te werken, vooral op sociaal-emotioneel vlak.
Voor meer info en foto's:
basisschoolkadee.weebly.com


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio