PXL-Education geeft vorming over Voka-First Lego League

Print

Foto: PXL-Education lerarenopleiding

Hasselt - Op woensdagavond 7 september vond de kick-off plaats van de First Lego League 2016-2017 van Voka met als thema 'Animal Allies'. “Dit jaar wordt het projectonderdeel een beestige boel”, aldus Els Knaepen, lector aan PXL-Education. ”Alle harige, gevleugelde en geschubde dieren zullen dit jaar aan bod komen wanneer jongeren van het vijfde de en zesde leerjaar uitgedaagd worden om te zoeken naar hoe mens en dier mekaar kunnen helpen.”

De leerkracht-coaches krijgen vormingen over creatieve denkhulpmiddelen, werkvormen en apps die leerlingen kunnen inzetten tijdens de drie stappen van hun project Animal Allies. De begeleiding wordt aangevuld met een bezoek aan de klas. PXL-TECH voorziet de robottrainingen voor het onderdeel robotprestatie van deze beestige wedstrijd.
Op 25 november 2016 vindt de finaledag van de Voka-First Lego League plaats. De campus Vildersstraat van Hogeschool PXL verwelkomt dan maar liefst 50 teams - van maximum 10 leerlingen per team - uit 18 Limburgse basisscholen. De FLL wedstrijd bestaat uit vier onderdelen: robotprestatie, robotontwerp, onderzoeksproject en core values.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio