Methodeschool Ondersteboven van start

Print
Leopoldsburg - De kinderen van het lager sprongen letterlijk het nieuwe schooljaar in. De ouders van onze jonge kleuters mochten mee de klasjes in voor een warm afscheid. Hier en daar een traantje, maar we kunnen met volle trots vertellen dat de kinderen zich snel thuis voelden.

Het leerkrachtenteam zorgden ervoor dat de kinderen van het lager heel de dag werden uitgedaagd om samen te werken van klein naar groot. Ze gingen op zoek naar de kleuren van de nieuwe klassen, kregen actieve en probleemoplossende opdrachten, stelden gerichte vragen en leerden elkaar kennen op een speelse en actieve manier.
De kleuters daarentegen bleven knus in de klas om zich te oriënteren in de ruimte en te gewennen aan de nieuwe vriendjes en juf. De oudste kleuters trokken alvast het bos in om gezellig in de schaduw te luisteren naar een mooi verhaal.
Om de eerste schooldag af te sluiten vlogen wij er letterlijk terug in. We lieten wel meer dan 150 ballonnen de lucht in gaan met een toekomstige werkvorm. Door de ballonnenactie willen wij corresponderen met de buitenwereld. Er is zelfs al een ballon terecht gekomen in Nederland en wachten vol nieuwsgierigheid op wat creatief nieuws.
 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio