© AFP

© Photo News

thumbnail: null
thumbnail: null

Slachtoffers aardbeving Italië krijgen staatsbegrafenis

De slachtoffers van de aardbeving in Italië krijgen een staatsbegrafenis. Zaterdag zullen president Sergio Mattarella en eerste minister Matteo Renzi aanwezig zijn bij de afscheidsplechtigheid voor de slachtoffers in de Marken.

In Italië wordt zaterdag ook een dag van nationale rouw afgekondigd. De vlaggen aan de openbare gebouwen zullen in heel het land halfstok worden gehangen om de intussen al 278 doden te herdenken.

Daarnaast zal komende dinsdag ook een afscheidsplechtigheid worden gehouden in het zwaar getroffen stadje Amatrice, waar 218 mensen om het leven kwamen. Ook daar wordt premier Renzi verwacht. Maar een begrafenis zal er niet plaatsvinden, want de doden zullen op een andere plaats worden opgebaard.

Dodental loopt op tot 278 na aardbeving in centrum van Italië

© REUTERS

De aardbeving in het centrum van Italië heeft intussen al aan 278 mensen het leven gekost. Dat meldt de zender RaiNews24 vrijdagavond, op basis van de civiele bescherming.

De stijging van het dodental komt volledig op rekening van Amatrice, het zwaar getroffen dorp in de regio Latium. Daar steeg het aantal doden van 207 naar 218. In totaal heeft de aardbeving in de regio Latium nu al aan 229 mensen het leven gekost. Daarnaast vielen er ook 49 doden in de Marken.

Er werden ook al 238 mensen leven van onder het puin gehaald.