© REUTERS

LinkedIn erkent eindelijk Limburg

Limburgers die tot voor kort een account aanmaakten op LinkedIn werden door de website in Luik of Antwerpen gesitueerd. Daar is nu verandering in gekomen: Limburgers wonen voortaan ook op LinkedIn in Limburg.

neac

Onlangs heeft LinkedIn ‘Limburg Area’ in het leven geroepen. Voorheen werden Limburgers consistent onder ‘Liège Area’ of ‘Antwerp Area’ gezet. Zeer vervelend voor zowel werknemers als werkgevers die op zoek waren naar elkaar. Het is nochtans de bedoeling van de sociale netwerksite: vraag en aanbod op de arbeidsmarkt samenbrengen.

Vijf jaar lang heeft Bart Balis, bedrijfsleider Brouwland, ervoor moeten vechten. “Het was echt belachelijk. Limburgers werden in de ‘Liège Area’ ondergebracht, terwijl het een ander gebied is, een verschillende taal heeft en de meeste mensen er connecties hebben.”

Spammen

Dus begon Balis mails te sturen naar LinkedIn België. “Om de zoveel weken mailde ik eens. Een beetje spammen eigenlijk. Ik denk dat ik bijna iedereen bij LinkedIn heb gecontacteerd”, vertelt het lid van de raad van bestuur van Voka Limburg.

Balis stuurde niet alleen mails, maar richtte enkele jaren geleden ook een LinkedIn-groep onder de naam “We want a Limburg area” op. Meer dan 500 mensen sloten zich erbij aan. Naar Jeff Weiner, CEO van LinkedIn, schreef hij een open brief. “Het heeft veel moeite gekost, maar enkele maanden geleden hadden ze me al laten weten dat het er zat aan te komen. Alleen is LinkedIn zo’n groot bedrijf dat het even duurt voor dat allemaal geregeld is”, aldus Balis.

‘Genk area’

Voor Balis is het maar logisch dat er nu ook een ‘Limburg area’ is. “In de Verenigde Staten heeft elke stad van 40.000 inwoners een eigen area, dus eigenlijk zou er een ‘Genk area’, ‘Hasselt area’ enzovoort moeten zijn. Maar bij LinkedIn zullen ze gedacht hebben: België is zo’n klein landje, dat maakt niet zoveel uit”, denkt Balis.

Limburgse gebruikers van LinkedIn hoeven trouwens niets aan te passen. De profielen werden automatisch geüpdatet.

© HBVL

Aangeboden door onze partners

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio