© AP

Italiaanse gemeenschap in Limburg rouwt mee na aardbeving

De talrijke Italianen en Belgen van Italiaanse origine die in Limburg wonen, leven intens mee met de gebeurtenissen in Italië. Velen van hen hebben familieleden en vrienden die getroffen zijn door de aardbeving in het centrum van het land. In Houthalen-Helchteren, één van de ex-mijngemeenten waar veel Italianen wonen, worden als eerbetoon aan de slachtoffers alle officiële vlaggen halfstok gehangen en is er in het gemeentehuis een rouwregister geopend.

De vele duizenden Limburgers van Italiaanse origine volgen met veel belangstelling de nieuwsuitzendingen over de natuurramp in Italië. Tal van hen hebben kennissen en familieleden in de buurt van het epicentrum en zijn daarom erg betrokken. De gemeenschap is dan ook in rouw.

De lokale besturen tonen hun solidariteit en nemen allerlei initiatieven als steunbetuiging. Zo worden in Houthalen-Helchteren de vlaggen halfstok gehangen. In het gemeentehuis ligt vanaf vrijdag een rouwregister, waarin de inwoners een blijk van steun kunnen neerschrijven. Ook in andere Limburgse gemeenten met een grote Italiaanse gemeenschap, worden er solidariteitsacties gehouden.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio