Mooie opkomst voor Hartbufkes Preuve met thema 'Streetfood'

Print

Foto: Edgard Bronckaers

Maaseik - Voor de 25e keer kon men op de markt van Maaseik Hartbufkes gaan preuve, een organisatie van Kiwanis Maaseik Van Eyck. Al was het weer soms een spelbreker toch mocht men terugblikken op een geslaagd evenement waar de goede doelen Zorghoeve Sint-Jansberg en Dienstencentrum Ter Engelen hun steentje konden wegplukken.

Vooraleer burgervader Jan Creemers het Hartbufkens Preuve opende om 20 uur, bevolken 300 netwerkers de markt voor een Business Day.
Na een aantal jaren van stilte bliezen de Kiwanis van Maaseik Van Eyck voor het tweede jaar op rij nieuw leven in het evenement, dat dit jaar 'Streetfood' als centrale culinair thema had.
De gedachte van vele Maaseikers dat dit een evenement is voor rijke mensen werd teniet gedaan. De optredens op het podium, de kinderanimatie met 2 luchtkussenstormbanen, Reus Korenhaar, en een tamme papegaai waren volledig gratis. Voor 5 euro kon men al iets eten en drinken wat vrij democratisch is. Maar men kon ook aan de oesters, champagne of een likje kaviaar, dat op de handpalm werd gelegd door het kaviaarmeisje van ST-Promotions. Dan kwam je wel in de hogere prijsklasse terecht.
De weergoden brachten enkele malen verkoeling, de mensenmassa zag je dan wegduiken in de partytenten. Een zonnetje bracht hun terug voor het podium. LRM bracht tijdens de driedaagse hun Live-uitzendingen vanuit het glazen huis, waar je plaatjes kon aanvragen na een donatie in de urne voor het goede doel.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio