© JEFFREY GAENS

Jeff Hoeyberghs breekt na 10 jaar met Evelyne: “In Elen word ik zwaar depressief”

Jeff Hoeyberghs is niet langer samen met Evelyne. Na tien jaar zette de 44-jarige Elense een punt achter haar relatie met de 55-jarige plastisch chirurg. “Het is over en uit tussen ons. Evelyne heeft de handdoek in de ring gegooid”, vertelt hij deze week in Dag Allemaal.

fivr

Jeff en Evelyne woonden de voorbije jaren grotendeels in Portugal. Zijn ambitie om in Andorra een kliniek te openen, werd het koppel echter fataal. “Naar Andorra verhuizen, dat zag ze totaal niet zitten. Ze is eronderdoor gegaan, ingestort”, zegt Hoeyberghs.

“Blijkbaar zijn onze levensdoelen onverenigbaar. ‘t Is voor een groot stuk ons zogezegd zigeunerleven dat te zwaar is voor haar. En ík kan me onmogelijk begraven in Elen (Dilsen-Stokkem). Dan word ík zwaar depressief. Evelyne heeft haar huis daar. ‘t Is vlakbij Maaseik, waar de Hoffkliniek gevestigd is. In feite hadden Evelyne en ik veeleer een latrelatie. We zijn ook nooit getrouwd. Dan is de drempel om met elkaar te breken lager, hé.”

De chirurg wil in Andorra “medisch toerisme op internationaal niveau uit de grond te stampen”. Toch betekent dat niet het einde van Hoeyberghs’ Hoffkliniek, waarin hij voorlopig zelfs woont. “Ik zal daar best nog regelmatig werken. Maar de eerstkomende maanden wil ik veel in Andorra zijn, dat móet om mijn plannen te verwezenlijken.”

Limburgs schooltje

Het zevenjarig zoontje van Jeff en Evelyne, Louis, blijft ondertussen in Elen. “Hij heeft het eerste leerjaar gedaan in een internationale school in Portugal. Dat die jongen kansen worden ontnomen, is nogal evident. Maar wat voor mij voorop staat is Louis. Zíjn belang. Ik heb Evelyne gezegd: ‘Als je over díe grens heengaat, zullen we elkaar niet langer pijn doen. Dan is het afgelopen tussen ons.’ En kijk, onze getalenteerde, intelligente zoon zal nu in een Limburgs dorpje naar school gaan. Géén internationale school in Barcelona. Dat hypothekeert zijn latere loopbaan, zijn verdere leven...”