Koken met Jani: gezonde chocoladetaart, zonder boter of bakken

Jani Kazaltzis houdt van dessertjes, maar niet van extra kilo's. Dus kookt hij deze week samen met vriendin Marie-Claire, die zich na een carrière in de mode toelegde op raw food. Zo kent ze een recept voor een gezonde chocoladetaart, zonder boter en zonder bakken.

JaniTV

Ingrediënten:

- een halve sinaasappel,

- vijf à zes abrikozen geweekt in sap

- 1/2 kop amandelen

- 6 el rauw cacaopoeder

- 1 el agavesiroop

- 7 ontpitte dadels

- 2 koppen cashewnoten, geweekt in water

- 2 el cacaoboter

- 4 el dadelpasta

- vanille-extract

- 2 el kokosolie

Zo maak je het taartje

- Maak eerst de abrikozenvulling door de abrikozen te blenden met het sap van een halve sinaasappel tot je een dikke, lopende vulling hebt

- Voor de bode meng je een halve kop amandelen, 2 el rauw cacaopoeder, 1 el agavesiroop en 7 ontpitte dadels in een blender. Doe deze bodem in een gebakvormpje en druk aan tegen de randen.

- Maak een chocoladevulling door 2 koppen geweekte cashewnoten te mengen met 4 el dadelpasta en een beetje water in een blender. Voeg een beetje vanille-extract en 2 el cacaoboter toe en blend verder. Voeg daarna nog vier el rauw cacaopoeder en wat kokosolie toe en blend nog eens.

- Vul de taartjes op, eerst met de abrikozenvulling en daarna met de chocoladevulling. Laat een half uurtje in de diepvries staan om op te stijven.

Meer tips voor een gezonde lifestyle vind je op www.janitv.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer