© DBA

Sinner’s Day maakt comeback, eerste headliner bekend

Sinner’s Day, het festival rond new wave en punk, is terug. Na een pauze van vier jaar zal het festival opnieuw zijn opwachting maken in de Ethias Arena in Hasselt. Meteen werd ook de eerste headliner bekend gemaakt: The Sisters of Mercy zullen op 20 november afzakken naar Hasselt.

elaw

Zondag 20 november wordt Hasselt opnieuw het epicentrum voor alle liefhebbers van new wave en punk. Het indoorfestival Sinner’s Day maakt die dag namelijk een comeback na een pauze van vier jaar. “We pikken de draad weer op waar het festival in 2011 gestopt is”, zo laat de organisatie weten. “We gaan door met hetzelfde opzet. We willen opnieuw het beste aanbieden op vlak van new wave en punk.”

En meteen zet het indoorfestival hoog in met de Britse Sisters of Mercy als eerste headliner. “De groep staat al lang op het verlanglijstje van Sinner’s Day”, zo klinkt het bij de organisatie. De groep was en is dan ook nog steeds een van de meest baanbrekende Britse groepen van de jaren 80. Met hun wortels stevig in de postpunkbeweging en door hits als “Temple of Love” en “This Corrosion”, worden The Sisters gezien als grondleggers van de new wave.

Sinner’s Day vond van 2009 en 2011 plaats in de Ethias Arena, en is dus dit jaar aan een vierde editie toe. Voorgaande jaren gooide het festival hoge ogen namen als The Cult, Echo & the Bunnymen, Patti Smith, The Human League, Anne Clark en The Selecter. Het festival werd iedere keer bezocht door 10 000 bezoekers.