© Karel Hemerijckx

Hoe geraak je het snelst op Pukkelpop?

Het Pukkelpopfestival belooft dit jaar een festival van veranderingen te worden. Met een resem metaaldetectoren worden er niet alleen extra veiligheidsmaatregelen genomen, ook het verkeer in de nabije omgeving van het festivalterrein ondergaat wat aanpassingen. Maar hoe geraak je nu het best op Pukkelpop?

elaw

Trein

Vandaag nog deed de organisatie van Pukkelpop opnieuw een oproep aan de festivalgangers om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen. De trein is daarbij een goede optie. Het is mogelijk om naar het station in Kiewit te treinen en van daar naar het festivalterrein te wandelen. Aan het treinstation van Hasselt staan er dan weer pendelbussen te wachten om de festivalgangers veilig naar het terrein te brengen. Bovendien geeft het toegangsticket recht op één retourbillet van en naar eender welk treinstation in België. Om de grote toestroom van pendelaars op te vangen, legt de NMBS extra treinen in, onder andere tijdens de ochtend van zondag 21 augustus.

Bus

Ook met de bus geraak je gemakkelijk op het festival. Een busticket van en naar een Belgisch busstation naar keuze is inbegrepen in het toegangsticket. Bovendien legt het festival nog extra shuttlebussen in. Die rijden tussen het station van Hasselt en het festivalterrein, camping Relax en camping Chill. Dit jaar wordt ook het aanbod van nachtbussen uitgebreid. Dertig minuten na het laatste optreden rijden er bussen naar maar liefst 32 verschillende Limburgse gemeenten: Alken, As, Beringen, Bilzen, Bocholt, Borgloon, Bree, Diepenbeek, Genk, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Herk-de-Stad, Heusden-Zolder, Hoeselt, Houthalen - Helchteren, Kinrooi, Kortessem, Lanaken, Leopoldsburg, Lommel, Lummen, Meeuwen-Gruitrode, Neerpelt, Opglabbeek, Peer, Sint-Truiden, Tessenderlo, Tongeren, Wellen, Zutendaal, Diest en Maastricht.

Auto

Met de auto komen, wordt vanaf dit jaar iets moeilijker. Tussen woensdag 17 augustus om 6 uur en zondag 21 augustus om 16 uur is de Kempische Steenweg afgesloten ter hoogte van de Pukkelpopsite. Er is parking voorzien en kost vijf euro per dag. Er is signalisatie voorzien om automobilisten naar de juiste parking te leiden.

Doorgaand verkeer

De Kempische Steenweg is tijdens het festival ook voor ander verkeer onbereikbaar. Iedereen zal dus moeten omrijden. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via Genk of Lummen. Digitale signalisatieborden geven de reistijden aan. Auto’s die van Hasselt richting Zonhoven rijden, moeten langs de Corda Campus, via de Walenstraat, Kiewitstraat, Bokrijkseweg en Beverzakstraat. Bestuurders die vanuit Zonhoven naar Hasselt willen, moeten via de Ranonkelstraat, Slangbeekweg en Paalsteenstraat. Buurtbewoner hebben een omleidingsplan op maat ontvangen.

© Stad Hasselt

© Stad Hasselt

Ook de Kiss & Ride wordt dit jaar verplaatst, en meer bepaald naar het station van Hasselt. “Er zijn daar voldoende bussen om ervoor te zorgen dat de festivalgangers heel vlot tot op de festivalweide kunnen komen”, vertelde burgemeester Hilde Claes aan TVL.

Fiets

Echte sportievelingen kunnen altijd met de fiets naar het festival komen, iets wat de organisatie sterk aanmoedigt. Er is een gratis fietsparking voorzien naast de ingang van de Pukkelpopweide. Fietser kunnen zelfs een zadeltas winnen, gemaakt van gerecycleerde Pukkelpopbanners.

Lees meer nieuws over Pukkelpop

Aangeboden door onze partners