Zware brand in centrum Diest vernielt drie huizen

Print
Diest -

Een zware brand in de Leuvensestraat in het centrum van Diest heeft zondagmorgen drie huizen verwoest. Niemand raakte hierbij gewond. Twee van de huizen stonden leeg, het derde wordt bewoond door een Turks gezin dat momenteel op vakantie is. De drie panden zijn onbewoonbaar. De brandweer van Diest vermoedt dat de brand ontstaan is in de illegale cannabisplantage in de kelder van een van de leegstaande huizen die tijdens het blussen ontdekt werd.

De brandweer van Diest werd zondagmorgen rond 8.15 uur gealarmeerd en had tot na het middaguur werk met het blussen, waarbij ze een tijdlang hulp kregen van de brandweer van Scherpenheuvel-Zichem. In het bewoonde pand werd nog gezocht naar de dochter van het Turkse gezin, die er volgens getuigenissen van buren regelmatig aanwezig was, maar zij bleek elders te verblijven. Ook een vierde pand in de straat liep overigens beperkte averij op.

“In de kelder van een van de leegstaande panden hebben we tijdens het blussen een cannabisplantage aangetroffen van 30 vierkante meter groot. We vermoeden dat de brand ontstaan is in deze installatie door kortsluiting. De branddeskundige die het parket heeft aangesteld zal hierover uitsluitsel moeten geven”, aldus Eddy Pans van de brandweer van Diest.