Kilometerlange vlooienmarkt doorheen Banneuxwijk

Print

Foto: Chretien Paesen

Banneux

Hasselt - De lokale wijkclub De Brug van de Banneuxwijk organiseert al tientallen jaren een vlooienmarkt en combineert die met de augustuskermis. Ooit – 40 jaar geleden - begonnen met 5 kraampjes waarmee kinderen een kermiscent konden verdienen kregen ze dit jaar 1.200 standhouders in hun straten.

De organisatoren Stefan Liesens en Danny Michiels zijn zichtbaar vermoeid maar enorm tevreden. “We halen zelfs standhouders uit Wallonië, Nederland en Duitsland naar onze Banneuxwijk”, klinkt het. De totale lengte van de straten van de vlooienmarkt loopt op tot maar liefst 4 kilometer. Dat betekent 8 kilometer standen. We haalden 25.000 bezoekers naar de Banneuxwijk en dat vraagt uiteraard heel wat organisatie. Er staan 35 vrijwillige medewerkers garant voor een vlot verloop.

De wijkclub De Brug verdeelde 55.000 flyers uit waarvan 4.000 in Duitsland en 8.000 in Nederland. De rest is over heel Vlaanderen verdeeld. “Het betekent heel veel voor de kermisattracties die trouwens veel actiebonnen weggeven in ons Kermisboekje. Ook de broodjeszaken, ijssalons en frituren van de wijk doen goede zaken tijdens de vlooienmarkt”, vertelt Liesens.

De wijkclub denkt hardop aan een bredere invulling van de vlooienmarkt. Een podium met optredens van Vlaamse artiesten en eilanden met kinderattracties zitten in de denkpistes. Ook worden vanaf volgend jaar de toegangen tot de parkings beter aangeduid en vooraf aan de standhouders en bezoekers medegedeeld via de website.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio