Voetbalclub Nice brengt hulde aan slachtoffers aanslagen met aangepast truitje

De Franse eersteklasser OGC Nice zal tijdens de eerste competitiewedstrijd van de Ligue 1 tegen Stade Rennais, aanstaande zondag, aantreden in een speciaal wedstrijdshirt waarop de namen van de 85 slachtoffers van de aanslag in Nice zullen prijken. Uit solidariteit zal de club uit Rennes eveneens zonder sponsor en met de 85 namen op het shirt aantreden. Dat staat te lezen op de website van OGC Nice.

Op 14 juli, de Franse nationale feestdag, reed een man met een vrachtwagen in op een mensenmassa op de Promenade des Anglais in het Zuid-Franse Nice. Daarbij vielen 85 doden en meer dan 400 gewonden.

Ook de lokale eersteklasser wil zijn eer betuigen aan de slachtoffers en nabestaanden van de terreurdaad. Daarom werd een speciaal voetbalshirt ontworpen waarop de 85 namen van de slachtoffers in de vorm van een hart zullen prijken.

Deze unieke shirts zullen na de wedstrijd te koop worden aangeboden, de opbrengst gaat naar het slachtofferfonds, laat de club weten. Stade Rennais zal hetzelfde doen.

Lees meer over de aanslag in Nice