© Rik Thaens

© Rik Thaens

thumbnail: null
thumbnail: null

Lommel maakt zich op voor triatlonfeest

De Hoeks Triatlon Lommel is nu zondag 14 augustus aan zijn 29e editie toe. In totaal worden er 500 deelnemers verwacht op deze triatlonklassieker.

Rik Thaens

De allerkleinsten werken vanaf 11u30 al hun Iron Kid af, waarna de grote jongens om 14u op gang geschoten worden voor 1,5 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen. Ruben Geys van de organiserende club de Lommelse Triatleten is topfavoriet om deze kwarttriatlon voor de derde keer op rij te winnen. Om 17u is er dan de Sprinttriatlon (750 m zwemmen, 20 km fietsen, 5 km lopen) met de Lommelse broer en zus Joery en Jessy Wouters als blikvangers. Vijf minuten na de individuele deelnemers mogen ook de trioploegen zich aan deze afstanden wagen.

Met uitzondering van de Iron Kid (start in het zwembad) beginnen alle wedstrijden in het kanaal Bocholt-Herentals aan brug 12 (Vossemeren). Het fietsparcours loopt via een retourtje centrum over het jaagpad richting Blauwe Kei, om vervolgens door de Sahara terug het Dorp binnen te rijden. Het loopparcours over de Lepelstraat en de Gestelsedijk wordt afgesloten met een finish op het Marktplein.

De toegang tot de triatlonhappening is volledig gratis. In totaal zijn zondag meer dan 250 vrijwilligers in de weer om er een sportieve hoogdag van te maken voor de 500 deelnemers, waarvan er zo'n 50 (dus één op tien) uit Lommel zelf komen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio