© Sven Dillen

Fietsers moeten nog wachten tot september

Kanaalbrug Genkse Westerring klaar voor heropening

De brug over het Albertkanaal op de Westerring in Genk is opgetild en ook de rijweg zelf is weer helemaal klaar om automobilisten te ontvangen. Vanaf vandaag, maandagochtend 8 uur, gaat de rijbaan open voor gemotoriseerd verkeer.

DJ

Voor fietsers is het nog wachten tot het begin van het schooljaar. Dagelijks passeren gemiddeld 36.000 auto’s over de brug. “Dat klopt”, vertelt Paula Palmans van nv De Scheepvaart. “Onze eerste betrachting is daarom de brug weer rijklaar te krijgen voor het autoverkeer en dat is perfect volgens schema, dus binnen zes weken, gelukt. Op deze manier zijn de werken volledig in een minder drukke periode uitgevoerd.”

De brug is nu twee meter verhoogd wat straks schepen met vier containerlagen moet toelaten om te passeren.

“Vanaf nu start de afwerking van de omgeving, in eerst instantie de fietspaden, die tegen het begin van het schooljaar ook moeten heropend worden maar die nu nog niet gebruikt kunnen worden. We hebben ook een gelukje op deze locatie want het Albertkanaal moet hier niet verbreed te worden, wat een aanzienlijke tijdswinst oplevert. Het gaat dus nu vooral over kleinere omgevingswerken en nadien moet de hele site nog opgeruimd worden.”

Aangeboden door onze partners

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio