Antwerpse Zoo overrompeld door 15.000 Pokémonjagers

Print
De Zoo van Antwerpen werd vrijdagavond overspoeld door jongeren. Niet om naar de dieren te kijken, maar om Pokémons te vangen met hun smartphone. De organisatie van de dierentuin had een speciaal Pokémon Go-event aangekondigd en dat lokte maar liefst 15.000 fans.

Om 19u krioelde het aan het Astridplein al van de Pokémonfreaks en het binnenplein voor de Zoo stond al gauw afgeladen vol. Druppelsgewijs vond iedereen zijn weg naar binnen. De Zoo had anderhalf uur lang extra lokaas (“lures”) voorzien. 

Hoewel iedereen veel volk verwachtte, overtrof de uiteindelijke opkomst de stoutste verwachtingen. “Dit is ongetwijfeld de grootste Pokémon-bijeenkomst die hier in België al georganiseerd is”, zegt Yorick Dupon, medeoprichter van Pokékom Go Belgium. “Er is echt geen enkele andere app die dit heeft kunnen realiseren.”

Ook de mensen van het dierenpark zijn in hun nopjes. “Sinds Kai-Mook zijn deze taferelen hier ongezien”, zegt Anja Stas. “Ik weet niet of er al ooit zo veel mensen tegelijkertijd in de Zoo zijn samengekomen. Maar ik was aangenaam verrast over de rust en de discipline van de Pokémonfans.”