Düsseldorf en Bazel lokken toeristen met Pokémon Go

Print
Düsseldorf en Bazel lokken toeristen met Pokémon Go

Foto: Photo News

De Pokémon Go-hype blijft om zich heen slaan. In Düsseldorf hebben 77 spelers donderdag deelgenomen aan een trage tramrit die de vervoermaatschappij Rheinbahn organiseerde om hen een optimale spelbelevenis te bezorgen. In het Zwitserse Bazel liet het toeristisch bureau een filmpje opnemen waarin vier als Pokémon verklede mensen op bekende plaatsen in de stad Pokémonjagers met ballen bekogelen.

De Pokébahn reed gedurende drie uur door Düsseldorf. Een kaartje kostte acht euro. Het langzame tempo hielp de spelers om zo veel mogelijk zeldzame monsters te vangen, beloningen te verzamelen en eieren uit te broeden. Een brug in de West-Duitse stad was voor de rit afgesloten en er waren mobiele toiletten geïnstalleerd. Een woordvoerder zei aan Die Welt dat het event een blijver kan worden “als de hype aanhoudt”.

Het filmpje The Revenge Pokémon Go werd op YouTube al meer dan 700.000 keer bekeken. De toerististische dienst van Bazel wil met de marketingstunt meer jonge bezoekers naar de stad aan de Rijn lokken.