Geen grote problemen tijdens ochtendspits op ‘drukste dag ooit’ Brussels Airport

Print
Geen grote problemen tijdens ochtendspits op ‘drukste dag ooit’ Brussels Airport

Foto: BELGA

De voorspelde drukte op Brussels Airport heeft vrijdagmorgen niet voor grote problemen gezorgd, zo laat de luchthaven weten. Op Brussels Airport worden vrijdag in totaal 90.000 passagiers verwacht: 44.000 vertrekkende en 46.000 aankomende reizigers. Daarmee wordt het de ‘drukste dag ooit’ op de luchthaven.

Tijdens de ochtendspits heeft die toestroom aan reizigers alvast geen grote problemen opgeleverd. ‘Alles verloopt heel vlot’, zo zegt Anke Fransen, woordvoerster van de luchthaven. Volgens haar waren er ook geen bijzondere maatregelen nodig om alles in goede banen te leiden. ‘We hebben alleen, zoals altijd, de werkroosters opgesteld in functie van de verwacht drukte.’

De uitbater van de luchthaven zegt ook dat het ondanks de drukte niet nodig is om extra vroeg naar Zaventem te komen. Wie twee uur op voorhand komt, is altijd ruim op tijd, zo klinkt het.

Ook de komende twee dagen beloven nog erg druk te worden op Brussels Airport: gespreid over de drie dagen worden er 253.000 passagiers verwacht.