Twee Belgische films in officiële selectie filmfestival van Venetië

Print

“King of the Belgians”, de vierde langspeelfilm van Peter Brosens en Jessica Woodworth, zal zijn wereldpremière beleven als onderdeel van de Orizzonticompetitie van het 73ste Internationaal Filmfestival van Venetië. Daarnaast zal ook de Vlaamse speelfilm “Home” in diezelfde competitie aantreden, zo is donderdag bekendgemaakt.

Het filmfestival van Venetië, het oudste ter wereld, vindt plaats van 31 augustus tot 10 september. Het is vier jaar geleden dat een Vlaamse speelfilm de officiële selectie van het festival haalde.

In “King of the Belgians” is Nicolas III op staatsbezoek in Istanboel wanneer zijn land onverwacht uit elkaar valt. Hij moet meteen terug om zijn koninkrijk te redden. Maar een krachtige zonnestorm verstoort alle telecommunicatie en luchtverkeer. De koning en zijn entourage ontsnappen uit Turkije en starten een odyssee doorheen de Balkan, waarin de koning het echte leven - en zichzelf - ontdekt.

De hoofdrollen worden gespeeld door Peter Van den Begin, Titus De Voogdt, Lucie Debay en Bruno Georis. Bo Films produceerde “King of the Belgians” in coproductie met Entre Chien et Loup in België, Topkapi Films in Nederland en Art Fest in Bulgarije. De film kon onder andere rekenen op steun van het VAF/Filmfonds en komt op 30 november 2016 uit in de Belgische zalen.

“Home”, de vierde langspeelfilm van Fien Troch, volgt een groep tieners en de groep volwassenen die hen omringen. Beiden hebben het moeilijk om met elkaar te communiceren en elkaars leefwereld te begrijpen. In deze gemeenschap van twee worstelende generaties arriveert de zeventienjarige Kevin. Hij kan goed opschieten met zijn neef Sammy en leert zo binnen diens vriendengroep John kennen. Op een avond slaat het noodlot toe waardoor vragen van verraad, vertrouwen en loyaliteit meer dan ooit hun leven dirigeren.

Karlijn Sileghem, Robbie Cleiren en Kevin Janssens spelen de hoofdrollen. De film is een productie van Antonino Lombardo voor Prime Time, in coproductie met Versus Production.

Bekijk hier onze volledige tv-gids