Boekenhuisje Holheide heeft nieuwe meter

Print
Boekenhuisje Holheide heeft nieuwe meter

Foto: Dennis Fransen

Holheide

Overpelt - De Overpeltse wijken bieden tegenwoordig plaats aan enkele boekenhuisjes. Jong CD&V Overpelt zet graag haar schouders onder dit mooie initiatief en is trots om meter te zijn van het boekenhuisje in Holheide.

Sinds begin dit jaar verschijnen her en der in Overpelt boekenhuisjes. Kinderen en hun ouders kunnen in deze 'bib op verplaatsing' terecht voor een boekje. Ze kunnen dit gratis uitlenen en later terugzetten, of wat langer bijhouden en in de plaats een boek uit de eigen collectie in het huisje plaatsen. De kastjes werden door de leerlingen van TIO gemaakt, en de bibliotheek van Overpelt zorgt voor de ondersteuning, samen met verschillende vrijwilligers die als peter of meter hun steentje bijdragen. Voor het boekenhuisje in Holheide is die eer te beurt gevallen aan de Overpeltse afdeling van Jong CD&V.

"Dit prachtige initiatief zet in de eerste plaats kinderen aan om meer te lezen, door de boekjes ter beschikking te stellen op voor hen toegankelijke plaatsen, in het geval van Holheide dicht bij de lagere school en het speelpleintje. Wij zijn dan ook blij om hier als meter onze schouders mee onder te zetten en bij te dragen in het onderhoud van het boekenhuisje.", aldus Dennis Fransen, voorzitter van Jong CD&V Overpelt.

Benieuwd? Ga gerust eens langs bij het boekenhuisje in Holheide en ruil een eigen boekje in voor een exemplaar uit het kastje. Je vindt het boekenhuisje op het speelpleintje.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio