Fit & Gezond

Fitnessblogster toont aan: “let niet op wat je weegschaal zegt”

Print
Fitnessblogster toont aan: “let niet op wat je weegschaal zegt”

Foto: Instagram

De Amerikaanse fitnessblogster Kelsey Wells (26) heeft het gehad met dames en heren die geobsedeerd zijn door het cijfer dat de weegschaal hen toont. De reden? Een getal zegt niet of je al dan niet gezond bent, zo bewijst ze met een foto op haar Instagram-pagina.

Kelsey deelde een compilatiefoto op de sociale netwerksite waar ze meer dan 300.000 volgers heeft. Daarop is ze drie keer te zien: een keertje twee maanden na haar zwangerschap toen ze 66 kilogram woog, op de middenste foto poseert ze toen ze op haar streefgewicht van 55 kilogram zat en de derde foto is gemaakt toen ze weer 8,5 kilo was bijgekomen.

 

 

Bij de foto schrijft ze dat het cijfer op de weegschaal niet aantoont of je al dan niet gezond of in vorm bent. Ze schrijft erbij dat haar vetpercentage op de laatste en meest recente foto nog nooit zo laag is geweest en dat ze nog nooit zoveel spieren heeft gehad. “De pot op met de weegschaal. Ik vond dat het tijd was voor een duidelijk en vriendelijk herinnering: stop er alsjeblieft mee om te focussen op het cijfer op die stomme weegschaal. Stop met denken dat je gewicht iets meer zegt over de vooruitgang dat je lichaam maakt. Laat je gewicht kortom geen invloed hebben op je zelfvertrouwen”, schrijft ze.

Ze meldt er nog bij dat ze haar streefgewicht behaald heeft en dat het intussen alweer ver achter haar ligt. “Ik kon weer in mijn skinny jeans maar nu heb ik ze kapot gescheurd. Ik moet mijn broeken alweer twee maten groter kopen. Gelukkig besef ik dat mijn evolutie afhangt van andere zaken zoals onder meer sterkte, uithoudingsvermogen en geluk. Ik ben nog nooit zo gezond geweest als nu. Indien ik me bleef vastpinnen op het cijfer op de weegschaal, stond ik nu niet waar ik sta.”

Niet te missen