Kruidenier vermoordt koppel met bijl voor schuld van 20 eurocent

Print
Kruidenier vermoordt koppel met bijl voor schuld van 20 eurocent

Archiefbeeld. Foto: AFP

Een Indiaas echtpaar is in de staat Uttar Pradesh met een bijl vermoord door een kruidenier die de betaling eiste van een schuld van omgerekend 20 eurocent. Dat heeft de politie gemeld.

Het paar, dat tot de kasteloze Dalits behoorde, was donderdagochtend op weg naar het werk toen de kruidenier hen verzocht de 15 roepie te betalen die ze aan hem verschuldigd waren. “Ze vroegen hem of ze later mochten betalen. De winkelier werd uitzinnig van woede en viel hen met een bijl aan”, zei de politieman die met het onderzoek belast is in het district Mainpuri.

Het paar had vorige week inkopen gedaan in de winkel en aan de 60-jarige winkeleigenaar gezegd dat ze enkele dagen later zouden betalen. “Hun weigering om te betalen, maakte hem woest en hij heeft hen gedood”, aldus de politieman. De winkelier werd kort daarna gearresteerd en het gebruikte wapen werd teruggevonden.

In India worden elk jaar honderden mensen vermoord voor onbeduidende zaken. In New Delhi werd 15 procent van de moorden in 2014 zonder motief gepleegd volgens de politie.