Lazio stelt Jordan Lukaku voor: “Ik kan hier nog veel progressie maken”

Print
Lazio stelt Jordan Lukaku voor: “Ik kan hier nog veel progressie maken”

Foto: twitter

Lazio Rome heeft donderdag zijn nieuwe aanwinst Jordan Lukaku voorgesteld aan de pers. De linksachter liet KV Oostende achter zich en tekende een verbintenis voor drie seizoenen in de Italiaanse hoofdstad. “Ik kan hier nog veel progressie maken, vooral op verdedigend vlak”, zei de onlangs 22 geworden Rode Duivel.

“Ik ben blij dat ik de kans krijg om te spelen voor Lazio, een grote traditieclub waar passie en strijd belangrijk zijn. Ik wilde naar Lazio komen omdat ik hier veel progressie kan maken. Marcelo (Real Madrid) is mijn inspiratie in het moderne voetbal. Mijn speelstijl lijkt het best op die van hem”, liet de jongere broer van Romelu Lukaku noteren. “Ik ben een aanvallend ingesteld linksachter en hoop dit seizoen vooruitgang te boeken op verdedigend vlak. Ik ben snel, heb veel fysieke kracht en ben sterk in een-op-een situaties. Vooral mijn positiespel in de verdediging kan nog beter.”

“Het Italiaanse voetbal is veel tactischer en gedetailleerder. De coach (Simone Inzaghi) wil zijn verdediging op punt hebben. Bij elke actie zegt hij me hoe ik moet lopen. Er wordt ook veel aandacht besteed aan de andere ploegen. Ik kreeg al steekkaartjes met daarop informatie over de volgende tegenstander”, vertelde Lukaku, die het rugnummer 6 opgespeld zal krijgen. “De spelers zijn klaar om alles te geven voor Lazio. We willen optimaal voorbereid zijn op het nieuwe seizoen. Ik wil na elke wedstrijd het veld met een nat shirt verlaten, zodat de fans trots op me kunnen zijn.”