Food

Jonge mensen vinden eten net zo belangrijk als seks

Print
Jonge mensen vinden eten net zo belangrijk als seks

Foto: *

Een diner in een prima restaurant of een stomende nacht tussen de lakens? Als je het aan mensen tussen 18 en 34 jaar oud vraagt, is dit niet zo'n gemakkelijke keuze.

De generatie van de zogenaamde Millennials (mannen en vrouwen tussen 18 en 34 die dezer dagen Pokémon vangen op hun telefoon) houdt van eten. Zoveel zelfs dat 54 procent van hen meent dat "eten net zo veel plezier geeft als seks". Als ze moeten kiezen tussen seks en een 'excellent diner op restaurant', zou 35 procent voor het diner kiezen. De cijfers komen uit een trendrapport van het reclamebureau Havas Worldwide, waarvoor bijna 12.000 mannen en vrouwen uit 37 verschillende landen ondervraagd werden.

Er is wel een verschil tussen mannen en vrouwen: terwijl 42 procent van de vrouwen het etentje boven seks zou verkiezen, was dat slechts bij 26 procent van de mannen het geval. In de namiddag zijn de verschillen kleiner: 46 procent van de mannen en 51 procent van de vrouwen heeft liever een vieruurtje dan seks in de namiddag. 

Eten is voor de Millinnials dus veel meer dan enkel een functionele activiteit. 53 procent zegt dat uit eten gaan hun 'favoriete sociale activiteit' is en 56 procent beschouwt boodschappen doen als 'een van hun favoriete klusjes'. 

 

 

Niet te missen