Deep Purple mét drummer Ian Paice vrijdag op Suikerrock

Print
Deep Purple mét drummer Ian Paice vrijdag op Suikerrock

Foto: AFP

De Britse hardrockgroep Deep Purple treedt vrijdagavond 29 juli op de openingsdag van Suikerrock wel degelijk aan met drummer Ian Paice, die op 14 juni een mini-beroerte had. Dat is vernomen bij de organisatoren van het Tiense stadsfestival. De groep diende na dit voorval wel enkele concerten in Zweden en Denemarken af te zeggen maar hervatte begin deze maand haar tour.

Onder meer omwille van het voorval met Paice werd het concert van Deep Purple in Tienen, dat de festivaldag vrijdagavond afsluit, wel met een uur vervroegd tot 22u20. Dat gebeurde op vraag van het management. Het openingsconcert van The Kids werd hiertoe een half uur vervroegd tot 18u en de tussentijd tussen de optredens ingekort. Na The Kids treden nog The Sore Losers en Zornik aan.

Ian Paice is het enige originele groepslid sinds de groep in 1968 werd opgericht en bekend is van nummers zoals “Smoke on the Water”, “Child in Time” en “Strange Kind of Woman”. Hij werd op 14 juni in de Zweedse hoofdstad Stockholm wakker met het gevoel dat de rechterzijde van zijn lichaam verlamd leek en kon zijn rechterhand en vingers niet meer bewegen.