Interieur

Dit worden de hipste kleuren van volgende herfst

Print
Dit worden de hipste kleuren van volgende herfst

Foto: Shutterstock

Pantone waagt zich elk jaar aan een voorspelling van de trends in tinten voor de komende maanden. Tijdens de textielbeurs Texworld in New York blikte het kleureninstituut al vooruit naar de herfst van 2017, wanneer verschillende schakeringen van roze en paars de mode zullen domineren.

Volgens Laurie Pressman, verbonden aan het instituut, wordt zachtroze volgend najaar populair en zal de trend evolueren naar lichtere schakeringen van de kleur. “Tinten beige, wit en blauw zullen allemaal heel subtiel beïnvloed worden door roze, terwijl paarsachtig roze klaar is om het populaire babyroze op te volgen”,zei ze.

Daarnaast wordt citroengeel een eyecatcher in het interieur of de kleerkast. “Het voegt wat zonneschijn toe aan eender welk kleurenpalet. Ook oranje, zoals dat van een nectarine, kan ingeschakeld worden om een look een verrassende toets mee te geven. Paars zal dan weer vaker gecombineerd worden met andere tinten van de kleur om meer diepgang te creëren - zijn purperen hoogheid Prince zou het graag gehoord hebben.

Wit als contrast met sterke kleuren, bruin en groen als knipogen naar het leven in en rond de natuur en rood blijven in de mode. Wie durft mag groene schakeringen combineren met blauw, bruin en metallics.

Dit worden de hipste kleuren van volgende herfst

Niet te missen