Volleyballer draagt Russische vlag tijdens openingsceremonie

Print
Volleyballer draagt Russische vlag tijdens openingsceremonie

Sergey Tetyukhin Foto: EPA

Volleyballer Sergey Tetyukhin wordt op vrijdag 5 augustus de Russische vlaggendrager tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Dat heeft tweevoudig olympisch kampioene Yelena Isinbayeva donderdag laten weten op Instagram.

Isinbayeva werd net als vrijwel alle andere Russische atleten geweerd van de Spelen, maar werd wel genoemd als kanshebber om de Russische vlag het Maracanastadion binnen te dragen. “Beste vrienden, ik moet iets belangrijks verduidelijken. Onze vlaggendrager is al gekozen en is een groot sportman, de olympische volleybalkampioen Sergey Tetyukhin. Hij heeft de missie aanvaard tijdens de receptie van gisteren (woensdag) op het Kremlin. Alle andere informatie is niet correct”, stelde Isinbayeva.

De 40-jarige Tetyukin werd in 2012 olympisch kampioen in Londen, pakte in 2000 de zilveren plak in Sydney en was in 2004 (Athene) en 2008 (Peking) goed voor brons. Hij neemt in Rio voor de zesde keer deel aan de Spelen. De Russische volleybalploeg kreeg van de Internationale volleybalfederatie FIVB - in de nasleep van het McLaren-rapport over georganiseerd dopinggebruik in Rusland - de toestemming om naar Rio af te reizen. Enkel Alexander Markin, die positief testte op meldonium tijdens een preolympisch toernooi in januari, is er niet bij.