KV Mechelen verlengt contracten van trainersduo

Print
KV Mechelen verlengt contracten van trainersduo

Foto: Kms

KV Mechelen heeft de contracten van hoofdtrainer Aleksandar Jankovic en assistent-coach Tom Caluwé opengebroken. De T1 en T2 van Malinwa verlengden hun contract met een jaar en liggen nu tot medio 2018 vast Achter De Kazerne. Dat meldde KV Mechelen donderdag op zijn website.

De 44-jarige Jankovic volgde in mei 2014 Frank Vercauteren op bij de ‘Kakkers’. De Servische ex-trainer van onder meer Lokeren(2009), Rode Ster (2012-2013) en de Servische beloftenploeg (2010-2013) tekende toen voor twee jaar. In het eerste seizoen onder Jankovic eindigde KV Mechelen op de negende plaats in de reguliere competitie en won het Play-Off II. Het leverde de Servische oefenmeester meteen een nieuwe overeenkomst tot medio 2017 op. Vorig jaar eindigden de ‘Maneblussers’ na een moeilijk seizoen op de tiende stek.

“Vanuit de spelersgroep kregen we heel goede signalen over de samenwerking met de coach”, verklaarde clubvoorzitter Johan Timmermans de contractverlenging. “Tegelijkertijd vinden we de manier waarop hij werkt met de jeugd heel belangrijk. Hij geeft de jonge spelers kansen en volgt onze jeugdacademie nauw op.”

"Een nieuw contract was nooit een obsessie, maar ik ben wel vereerd dat het bestuur denkt dat ik de goede persoon ben om dit project voort te zetten. Het codewoord is vertrouwen. Dat voel ik, zowel vanuit het bestuur als de spelersgroep", zei Jankovic in een eerste reactie.

Ook Caluwé verlengt

Ook Caluwé, van 1996 tot 1999 speler van Mechelen, mocht zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis tot medio 2018 zetten. De ex-middenvelder werd in juni 2014 aangesteld als de rechterhand van Jankovic en begint aan zijn derde termijn als assistent-trainer.

KV Mechelen opent het seizoen 2016-2017 in de Jupiler Pro League vrijdag met een topaffiche tegen landskampioen Club Brugge in het vernieuwde AFAS-Stadion.